stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief januari 2018

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

Een nieuwe betekenis van het Kerstfeest

Dit artikel is een vertaling van “The new meaning of Christmas” door Mark Kuliek uit 1994 welke is vertaald door Karen Huigsloot en Liesbeth Steur.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Wie zijn wij?

De stichting bestaat uit vier vrijwilligers die hun enthousiasme over het Urantia Boek graag delen met andere lezers. En dit zijn:

Jaap Terra Jaap Terra: afkomstig uit het Friesche Joure, is sinds 1 januari 2013 voorzitter van de stichting. Voordien heeft hij een schat aan bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse functies.
Tevens beheert Jaap de penningen en doet hij het dagelijkse secretariaat.
 
 
 

Hanno van der Plas Hanno van der Plas: Hanno is woonachtig in Joure en heeft sinds september 2017 het penningmeesterschap van de stichting overgenomen van Jaap Terra. Hij heeft zijn kennis opgedaan in de financiële sector en geeft met veel plezier invulling aan beheren van de financiën en het organiseren van de 10de Internationale Conferentie in Nederland in 2018.
 
 

Karen Huigsloot Karen Huigsloot: lezer van het Urantia Boek sinds 2003. In 2007 heeft zij met anderen Stichting Urantia Nederlandstalig opgericht en was tot 2011 de voorzitter van het bestuur. Als organisatieadviseur heeft zij bestuurlijke ervaring. In verband met de vele voorbereidingswerkzaamheden van de internationale conferentie in 2018 komt zij tijdelijk het bestuur versterken.
 
 

Marcel Peereboom Marcel Peereboom: deze computerprogrammeur uit Noord–Holland houdt zich vooral bezig met deze website en andere technische aspecten van de stichting. Daarnaast is hij vice–voorzitter. Vragen, tips en opmerkingen over de website kunt u kwijt aan hem. Complimenten trouwens ook.
 
 

Voor vragen over de stichting, de website en de activiteiten die wij ontplooien kunt u ons mailen of met ons contact zoeken. Voor (inhoudelijke) vragen over het Urantia Boek kunt u ons ook bij ons terrecht.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 12 januari 2018