stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Over Studiegroepen

Een sociale groep van mensen die gecoördineerd en harmonisch samenwerken, vertegenwoordigt een veel grotere kracht dan de enkelvoudige som van haar leden.

Aan de eerste leiders van de Urantia beweging is het advies gegeven om duizenden studiegroepen op te richten. Misschien was dat wel omdat het kader van een studiegroep beschouwd wordt als de meest effectieve plaats waar het onderricht uit Het Urantia Boek wortel kan schieten in de harten en geesten van de deelnemers, terwijl er tegelijkertijd een sociale band van vriendschap tussen de lezers kan ontstaan. In het ideale geval biedt deelname aan studiegroepen de mogelijkheid tot een natuurlijke groei van ieders begrip.

Veel lezers starten aanvankelijk alleen met het lezen van het boek, terwijl anderen de studie van het Urantia Boek direct binnen een studiegroep aanvangen. Het blijkt dat lezers, die aanvankelijk alleen lezen, vaak een punt bereiken waarop zij alleen niet meer verder komen en zij zoeken vervolgens alsnog aansluiting bij een studiegroep.

De ervaring leert dat deelnemen aan een studiegroep zeer ondersteunend is. Het bestuderen en bediscussiëren tijdens het lezen van het Urantia Boek, tezamen met andere lezers, kan het begrip en het ‘beleven’ van het boek en de daarin gepresenteerde waarheden sterk vergroten. Elke studiegroep is geheel onafhankelijk en ontwikkelt een eigen stijl, aanpak en schema. Op deze wijze kan aangesloten worden op de individuele behoeften van de lezers in de betreffende studiegroep. De St. Urantia Nederlandstalig houdt een database bij met de ervaringen die in het verleden zijn opgedaan. Wie graag informatie wil hebben over het starten van een eigen studiegroep kan bij ons terecht via email of contact met ons opnemen. Ook is er een folder geschreven waarin de voornaamste informatie is samengevat. Deze folder kunt u hier downloaden.

Tip: Voor lezers bij wie de reisafstand voor het volgen van een studiegroep een probleen wordt, kunnen wij u ook het gebruik van o.a. Skype of Zoom aanbevelen. (Met name de laatste gebruiken wijzelf ook.)