stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Waar komt het Urantia Boek vandaan?

Vroeg in de twintigste eeuw werd een arts die zijn praktijk uitoefende in Chicago het hoofd van een groep die bekend staat als de "Contact Commissie". Deze kleine groep was het aanspreekpunt voor en de eerste beheerder van, de uiteindelijke tekst van het Urantia Boek. De leden hadden plechtig beloofd nooit details over de precieze gang van zaken te zullen onthullen, zodat toekomstige generaties ervan zouden worden weerhouden de leden te aanbidden. Het werd als belangrijk aangemerkt dat geen enkel individu zou worden vereerd vanwege zijn of haar betrokkenheid bij het Urantia Boek. Met zijn karakter van openbaring rust het Boek geheel op zijn eigen verdiensten, aard en inhoud.

Terwijl de inhoud van het Urantia Boek werd overgedragen, werden de individuele verhandelingen (de Urantia Papers) voorgelezen aan "The Forum", een groep die op regelmatige basis in het huis van de arts bijeenkwam voor discussie; tevens werd The Forum verzocht vragen te formuleren. De antwoorden op die vragen werden daarna in de tekst geïncorporeerd. Deze vroege lezers vormden de eerste kerngroep van mensen die geloofden in de openbaring en werden toegewijd aan de missie om de leringen van het Urantia Boek onder de gehele mensheid te verspreiden.

In "Het plan voor de openbaring van het Urantia Boek" wordt nader ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het Urantia Boek.

 

<- terug naar de Inleiding

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 29 juni 2020