stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief januari 2018

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

Een nieuwe betekenis van het Kerstfeest

Dit artikel is een vertaling van “The new meaning of Christmas” door Mark Kuliek uit 1994 welke is vertaald door Karen Huigsloot en Liesbeth Steur.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Andere links

Hieronder vindt u een aantal verwijzingen naar andere, wellicht interessante, bronnen.

The Urantia Foundation

Uitgever van het Urantia Book, eigenaar van het copyright en verantwoordelijk voor de vertalingen en het uitgeven van die vertalingen in de betreffende landen. Deze site beschrijft het Urantia Boek in alle bestaande vertalingen en geeft informatie over de organisatie en doelstellingen van de Foundation. U vindt er ook weer links naar andere sites.

 

The Urantia Association International (UAI)

De Urantia Association International is een wereldwijde vereniging met leden, die bestaat uit lokale en nationale verenigingen van leden die het Urantia Boek hebben gelezen en die de doelstelling van de Urantia Foundation ondersteunen. Verenigingen die zijn aangesloten bij de UAI zijn service organisaties die zich toeleggen op het bevorderen van de studie van het Urantia Boek en op het ondersteunen van de verspreiding van de leringen uit het boek. De UAI heeft geen binding met een bepaalde religie en staat open voor mensen van alle soorten geloof, ras of nationaliteit. Lokale en nationale verenigingen zijn betrokken bij allerlei soorten activiteiten zoals het bevorderen van studiegroepen, het uitgeven van nieuwsbrieven, tijdschriften of studiemateriaal, en het ondersteunen van seminars, bijeenkomsten en conferenties.

Wij willen u graag attenderen op het prachtige tijdschrift dat de UAI uitgeeft en online beschikbaar stelt: Journal of the Urantia Association International.

 

The Urantia Book Fellowship

Van origine was the Fellowship de sociale broederschaporganisatie van Urantialezers (The Brotherhood). The Fellowship is niet aangesloten bij de Foundation. Op deze site ook uitleg en toelichting op het boek, het boek is ook hier online te lezen (alleen Engelstalig). Het boek kan ook afgeluisterd worden. Deze site geeft u diepgaande informatie over studies, conferenties, geschiedenis en honderden andere interessante artikelen over het boek, kaarten en foto's van beschreven locaties en studieondersteuning.

 

Square Circles

Altijd scherp op het gebied van de zoektocht naar feiten en waarheid.

 

Jesusonian Foundation´s original website

Zelfstandige organisatie, met als doelstelling het aanmoedigen en ondersteunen van mensen in het ontwikkelen van hun persoonlijke geloof, met als basis het Urantiaboek. Op deze site veel prachtige foto's, flash presentaties, artikelen en muziek. Er zijn twee adressen die naar dezelfde site leiden: www.jesusonian.org en www.truthbook.com .

 

TheoQuest: The Quest for God Is Everything

TheoQuest.com werd opgericht ter ondersteuning van mensen bij hun zoektocht naar God en biedt een scala aan bronnen. Centraal staat de introductie en presentaties van onderricht uit het Urantia Boek.

 

The Urantiabook Readers On Line (UBRON)

Het belangrijkste doel van UBRON is het creëren van een wereldwijd netwerk van UB lezers en inzichten te delen over de lessen uit het boek.

 

UBtheNEWS

Op deze site staan artikelen die verslag doen van wetenschappelijk onderzoek naar de gegevens die in het Urantiaboek worden vermeld: onder andere de plek van de Hof van Eden, en nog heel veel andere artikelen.

 

Directory of Global Urantia Resources

Op deze site staan onder andere vele vertalingen van het Urantia Boek vermeld.

 

Urantia Book Related Websites

Op deze website vindt u een overzicht van en links naar veel andere websites die aan de boodschappen van het Urantia Boek zijn gerelateerd. Deze links zijn in verschillende rubrieken ondergebracht.

 

www.discoveryofatlantis.com

Op deze site van Robert Sarmast wordt verslag gedaan van het Cyprus - Atlantis project. Robert Sarmast, doet, op basis van de geografische gegevens van de Hof van Eden in het Urantia Boek, onderzoek naar de plaats waar Atlantis onder water zou zijn verdwenen. En ... hij heeft het gevonden!

 

UB Youth Site

Deze website is speciaal voor de jongere mensen, die het Urantia Boek bestuderen of geïnteresseerd zijn in de leringen van het boek.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 12 januari 2018