stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Uitnodiging Jaarlijkse bijeenkomst 2015

Aan alle lezers van het Urantia Boek in Nederland en Vlaanderen,

Hierbij nodigt het bestuur van de Stichting Urantia Nederlandstalig u van harte uit voor de jaarlijkse landelijke bijeenkomst voor lezers van het Urantia Boek. Deze bijzondere dag, waarbij we de geboortedag van Jezus van Nazareth vieren, zal plaats vinden op vrijdag 21 augustus 2015 in:

Groot Kievitsdal te Baarn
Groot Kievietsdal

Evenals voorgaande jaren zal het een dag van studie en persoonlijke ontmoeting zijn.

Thema: “Morontia”

Voor vele nieuwe— en gevorderde lezers van het Urantia Boek zijn de verhandelingen met als onderwerp “Morontia” vaak het meest boeiend, verrassend en onthullend als antwoord op onze vraag wie we zijn en welke eeuwige weg we mogen gaan.

Het Urantia Boek geeft aan de sprekers van deze dag méér dan voldoende inspiratie als leidraad voor de onderwerpen van de lezingen.

1e Lezing: Morontia op Urantia

In deze lezing komen aan bod:

  • Progressie— en groeistadia van de mens op Urantia
  • De openbaring van Morontia op Urantia
  • Het ‘—loos’ zijn van de mens bij zijn dood op Urantia

Door: Johan Vandewalle en Bernhard Mertens

Johan Vandewalle is werkzaam geweest als manager en onderhandelaar in de financiële sector en sedert eind 2014 gepensioneerd. Hij bestudeert het Urantia Boek sinds 1996 en is woonachtig in België. In 1996 richtte hij een studiegroep op in België en was actief betrokken bij diverse studiegroepen in België, Frankrijk, Zwitserland en Canada. Johan bezocht gedurende vele jaren talrijke nationale— en internationale conferenties alsook internationale studiebijeenkomsten en Leaderships trainingen in de USA en Canada. Van 2001 tot 2006 was hij ‘Urantia Foundation Representative’. Johan heeft een uitgebreide staat van dienst binnen de internationale “Urantia—beweging” en sloot zich aan bij de Stichting Urantia Nederlandstalig. Hij verzorgt sinds 2010 jaarlijks een lezing op onze landelijke bijeenkomst.

Bernhard Mertens is ingenieur en is werkzaam geweest in Europese normalisatie. Hij kwam in aanraking met ‘Het Urantia Boek’ in 2002 dankzij een onderricht gebaseerd op ‘Het Urantia Boek’ dat plaatsvond ten huize van Johan Vandewalle. Dit onderricht gaf zijn spirituele leven een nieuwe wending. Dit was voor hem de aanleiding om ‘Het Urantia Boek grondig te bestuderen, deel te nemen aan vormingen en studiegroepen in Frankrijk, Zwitserland en Canada, en tevens in 2007 en 2008 een Franstalige studiegroep te coördineren met deelnemers uit België, Frankrijk en Zwitserland waarvan Johan ook deel uitmaakte. Bernhard is lid van UIASUN en participeert sinds 2011 in de landelijke bijeenkomsten in Nederland.

2e Lezing: De School die Morontia heet

… en dan komen we aan op de Morontia-werelden. Wat treffen we daar aan? Op welke werelden zullen wij verblijven en hoe lang? Wat gaan we doen, is er een programma? Wat gaan we leren, lopen we een individuele weg en wie komen we tegen? Zien we bekenden van hier en welke onbekende wezens zullen we ontmoeten? Op al deze vragen zal een antwoord komen; een toelichting op de uitgebreide opleiding die wij stervelingen gaan volgen om als ziel door te groeien naar het eerste stadium van geest zodat wij daarmee klaar zijn om het stelsel te verlaten en onze weg binnen het universum kunnen vervolgen.

Door: Karen Huigsloot

Karen bestudeert het Urantia Boek sinds 2003. Aanvankelijk alleen en later in studiegroepen in Den Haag en Wassenaar. Daarnaast is zij twee maal een week naar Bretagne geweest om samen met Henk en Claire Mylanus verschillende thema’s verder uit te diepen.
Haar enthousiasme voor de boodschap van het Urantia Boek heeft haar ertoe gebracht in 2007 medeoprichtster te worden van de Stichting Urantia Nederlandstalig.
In haar werkzame leven heeft zij gewerkt binnen de sector gezondheidszorg.

3e Lezing: De Kunstenaars van Morontia

In deze lezing probeert Marcel dieper in te gaan op een onderwerp dat vaak wat minder wordt belicht: “De Hemelse Kunstenaars” (Verhandeling 44). Kunst raakt van energie tot aan Mota en zal een belangrijk deel van het Morontiale leven zijn. Dat lijkt hem meer dan voldoende om eens stil te staan bij dit onderwerp.

Door: Marcel Peereboom

Niet lang nadat Marcel kennis maakte met het Urantia Boek —in het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw— volgde hij de studiegroepen bij de familie Begemann.
In 2008 gaf hij Stichting Urantia Nederlandstalig advies over een aantal technische vraagstukken om vervolgens in 2009 deel te nemen in het bestuur van de stichting.
Marcel is getrouwd, woont in Schagen en is computerprogrammeur.

Locatie

Evenals vorig jaar heeft het bestuur gekozen voor:
      Groot Kievitsdal
      Hilversumsestraatweg 19
      3744 KB Baarn
      Telefoon: 035 — 6833033
      Website: www.grootkievitsdal.nl

Groot Kievitsdal is schitterend gelegen tegen de bossen van Landgoed Pijnenburg aan de weg tussen Baarn en Hilversum, is wijd en zijd bekend als één van de mooiste locaties in het hart van het Gooi. De locatie beschikt over een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Via het openbaar vervoer is Groot Kievitsdal gemakkelijk bereikbaar. Vanaf het NS station in Hilversum kunt u Groot Kievitsdal bereiken via de rechtstreekste buslijnen 59 of 70. Er is een bushalte vlakbij Groot Kievitsdal. Via de openbaarvervoer-informatielijn 0900-9292 kunt u nadere informatie inwinnen.

Deelname en kosten

Het bestuur hanteert een eigen bijdrage van € 55,00. Alle consumpties én lunch zijn hierbij inbegrepen. Een vrijwillige hogere bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Voor degenen waarvoor het deelnamebedrag een beletsel is, gelieve contact met ons op te nemen via info@urantia.nl. In overleg kan een tegemoetkoming worden afgesproken.

Deelname vindt uitsluitend plaats na overboeking op:
      IBAN nummer: NL82 TRIO 078·14·78·189 (BIC: TRIONL2U, Triodos bank)
      T.n.v: Stichting Urantia Nederlandstalig
      O.v.v.: 21 augustus 2015

U kunt zich alvast opgeven via: info@urantia.nl of telefonisch: 06—25468368. Na ontvangst van uw betaling sturen wij u per email een bevestiging van de inschrijving. De dagindeling en het volledige programma ontvangt u begin augustus.

We hopen dat óók deze dag voor u weer een gelegenheid mag zijn voor persoonlijke ontmoeting met andere lezers en dat de inhoud van het dagprogramma u mag aanspreken en inspireren. Oók nieuwe lezers van het Urantia Boek die deze bijzondere dag van studie en ontmoeting nog niet eerder hebben bezocht zijn van harte welkom!

Mocht u zich inmiddels hebben aangemeld dan hoeft u dit niet opnieuw te doen.

Tot ziens op 21 augustus.

Namens het bestuur van de Stichting Urantia Nederlandstalig,

Jaap Terra
Voorzitter
06-25468368
info@urantia.nl


De uitnodiging kan ook als PDF document hier worden gedownload.


Samenvattend

Datum: Vrijdag 21 augustus 2015
Thema: “Morontia”
Locatie: Groot kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19, 3744 KB te Baarn
Kosten deelname: € 55,-- over te maken op NL82 TRIO 078·14·78·189 (Triodos bank) t.n.v. Stichting Urantia Nederlandstalig o.v.v. 21 augustus 2015

(Wijzigingen voorbehouden)

Het programma vindt u hier.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 29 juni 2020