stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Jaarlijkse bijeenkomst 2009

Vrijdag 21 augustus 2009 is er weer een landelijke bijeenkomst voor de Nederlandstalige lezers van het Urantia Boek. Voor deze derde bijeenkomst hebben wij ons laten inspireren door de tekst uit verhandeling 141, paragraaf 5, pagina 1591 uit het Urantia Boek. Het thema is:

Eenheid van geest in tegenstelling tot eenheid in de geest.

De boodschap die Jezus geeft in deze paragraaf lijkt ons helder uitgelegd. Toch roept de tekst ook nogal wat vragen op, in theoretische maar vooral in praktische zin. Hoe doe je dat als mens? Hoe maak je ruimte voor elkaars visie zonder je eigen, zo diep gevoelde religie ontrouw te zijn? Maar is dat wel zo, gaat dat ruimte maken voor de visie van een ander inderdaad gepaard met ontrouw aan je eigen religie?

Bert Volkers laat ons zien hoe hij met deze vragen omgaat. Aan de hand van citaten uit het Urantia Boek en eigen ervaringen neemt hij ons mee in zijn reis langs deze vragen. Centraal in zijn inleiding staat de paragraaf over De vrouw uit Sichar, p.1612, en hij beveelt ons aan om deze van te voren te lezen.

Cornelis van Hal maakt ons eveneens deelgenoot van zijn reis in de Geest die hij maakte. Hij ziet in de weg van eenheid van Geest naar eenheid in de Geest een ontwikkeling die leidt tot persoonlijke groei en individuele religie en vervolgens, in zijn situatie, naar het Urantia Boek. Of is het misschien zo dat een bepaalde mate van persoonlijke groei nodig is om de weg die ons leidt naar eenheid in de Geest te kunnen afleggen?

Tijdens de lunchpauze is er plaats om elkaar informeel te ontmoeten en voor sommigen wellicht de kennismaking te hernieuwen. 's Middags kunnen we met elkaar in werkgroepen in gesprek gaan over verschillende visies en ervaringen met betrekking tot het thema.

De locatie is dit jaar het mooie congrescentrum Samaya in Werkhoven, centraal in land gelegen (zie de routebeschrijving). En het is weer mogelijk om de dag te kunnen aanbieden voor € 50,-- per persoon, inclusief een vegetarische lunch van biologische producten en een drankje na afloop van het programma. Indien u een dieet volgt, geeft u dit dan direct bij aanmelding door, maar minstens 1 week voor de bijeenkomst.

Indien de kosten voor u een bezwaar zijn, kunt u met ons contact opnemen om na te gaan of we hier samen een oplossing voor kunnen vinden.

De uitnodiging kunt u ook hier downloaden.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden tot 14 augustus via 071 — 531 85 21 of via info@urantia.nl. Uw aanmelding is definitief na overmaking van uw bijdrage van € 50,-- naar Triodosbank 78.14.78.189 ten name van St. Urantia Nederlandstalig in Leiden. Daarna ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding.

Het programma

Programma landelijke bijeenkomst vrijdag 21 augustus 2009

Eenheid van geest in tegenstelling tot eenheid in de geest.

Globale tijdsindeling voor de dag:

10.00 — 10.30 Ontvangst met koffie
10.30 — 11.15 Opening en stand van zaken St. Urantia Nederlandstalig en terugkoppeling enquête, door Karen Huigsloot
11.15 — 11.45 Hoe doe je dat als mens, in relatie tot eenheid van Geest en eenheid in de Geest door Bert Volkers
11.45 — 12.15 De kracht van de Geest als hulp en bron bij de reis van eenheid van Geest naar eenheid in de Geest door Cornelis van Hal
   
12.30 — 14.00 Lunch en ontmoetingen
   
14.00 — 16.00 dialoog in werkgroepen
16.00 — 16.30 terugkoppeling en afronding
16.30 — 17.00 drankje, afscheid nemen en huiswaarts gaan

Het programma kunt u ook hier downloaden.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 29 juni 2020